1. Aşama
Ön üretimi fabrikada, bilgisayar kontrollü makineler tarafından milimetrik hassasiyetle tamamlanan çelik konstrüksiyon duvar panelleri ve taşıyıcı kolonların montajı, şantiyede işçiler tarafından yapılır. Evlerde, galvanizli çelik kullanılması sayesin de paslanma riski oluşmamaktadır.
2. Aşama
Çelik konutlarda ana taşıyıcı dahil, tüm elemanlar perçin, akıllı vida ve bulon kullanılarak yapıldığı için depreme karşı direnç artmakta ve depremde meydana gelen darbelerde herhangi bir çatlama oluşmamaktadır.
3. Aşama
Çelik konstrüksiyon işlemleri tamamlandıktan sonra konutun giydirme işlemleri başlar. OSB (OSB – Oriented Strant Board) ile kaplanan çelik karkas üzerine, piyasada bulunan her türlü dış cephe ve çatı kaplama malzemesi rahatlıkla uygulanabilmektedir.
4. Aşama
Dış taraftan giydirme işlemleri devam ederken profil boşluklarına ısı yalıtım levhaları dübellenmektedir.
5. Aşama
Isı yalıtımının üzerine alçıpan levhalar kaplanır. Alçıpan birleşim derzleri, alçı sıva ile doldurulduktan sonra, boya yapılmakta veya duvar kağıdı ile kaplanmaktadır.
6. Aşama
Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra konutunuz kullanıma hazır hale gelmiştir.
7. Aşama
OBS ile kaplanmış çelik karkas üzerine istenilen renk ve modelde mantolama, betopan, mozaik ile siding dış cephe kaplaması uygulanır.
8. Aşama
Eğimli çatı panelleri ve makaslarla oluşturulan çatı strüktürü, 11mm. OSB panelleri ile kaplanmaktadır. OSB kaplama ile elde edilen bu yüzey üzerine su yalıtım membranı serilmektedir. Çatı kaplama malzemesi olarak istenilen renk ve dokuda shingle su yalıtım membranı üzerine kaplanmaktadır. Su olukları yatay ve dikey olarak PVC oluklardan oluşmaktadır.
9. Aşama
Çatı kaplama işlemleri ve dış cephe giydirme işlemleri tamamlandıktan sonra yatay ve dikey PVC oluklar takılır.
10. Aşama
İsteğe bağlı olarak konutun çelik konsrüksiyona zarar vermeyecek şekilde ısı bariyeri hazırlanıp ateş tuğlası ile şömine bacası hazırlanmaktadır. İstenilen her çeşit şömine modeli uygulanabilir.